Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nordin maakt zijn eigen talkshow over voetbal: ‘Mocro Inside’

Nordin Ghouddani presenteert Mocro Inside
Nordin Ghouddani als talkshowhost bij Mocro Inside (foto: Youtube / Nordins Journey)

Voor veel mensen is het misschien wel de grootste verrassing van het WK: Marokko in de halve finale. Het betekent voor Nordin Ghouddani dat zijn talkshow ‘Mocro Inside’ een enorme vlucht neemt. Iedere WK-wedstrijd van Marokko zendt de Tilburger vanuit een buurthuis een talkshow uit. Ook woensdagavond, als de ploeg het opneemt tegen Frankrijk. ‘Er zijn niet veel plekken waar je voor Marokkaans voetbal terecht kunt.’

Het begon allemaal vanuit zijn eigen woonkamer. Normaal gesproken reist de redacteur van BNNVARA vanuit zijn woonplaats Tilburg naar Hilversum op en neer. Daar kwam door corona verandering in. “Ineens had ik zo’n vier uur over per dag, die ik normaal kwijt was aan reistijd. Toen ben ik gewoon via Zoom begonnen met praten over Marokkaanse spelers. Dat nam ik op en zette het online.”

“Mensen hebben hier behoefte aan”

Sinds het begin van het WK heeft Ghouddani een locatie geregeld om Mocro Inside op te nemen. Ze zitten nu in een soort buurthuis in Gorinchem. Iedere wedstrijd van Marokko zijn hier (Marokkaanse) analisten aanwezig. Oud-voetballer Ousama Assaidi, maar ook oud-trainer en analist Aad de Mos sloten eerder al aan.

Volgens de Tilburger is de talkshow ook een plek waar iedereen samen naar Marokko mag en kan komen kijken. In de liveshow van de wedstrijd tegen Portugal is te zien dat er flink wat publiek aanwezig is. Bij het doelpunt van Marokko en het eindsignaal zag je iedereen uitbundig juichen. “Mensen hebben hier behoefte aan. Er zijn niet veel plekken waar je voor Marokkaans voetbal terecht kunt.”

“Dit doe ik er echt gewoon bij als hobby”

Daar lijkt de talkshowhost gelijk in te hebben, want de liveshows worden door veel mensen bekeken. Zo zijn de afleveringen van de wedstrijden tegen Portugal en België ongeveer twintigduizend keer bekeken. Die tegen Spanje bijna dertigduizend. Toch blijft het Mocro Inside iets wat Ghouddani erbij doet. “Ik heb gewoon een baan en een gezin. Dit doe ik er echt gewoon bij als hobby. Ik wil zo veel mogelijk mensen bereiken. Meer niet.”

De sfeer bij de talkshow ‘was geweldig’. Toch ging het in sommige delen van het land mis. Daarom riep de Tilburger in een filmpje op Twitter op ‘om je asjeblieft te gedragen. “Ik vind het jammer dat die rellen het nieuws domineren. Het is dan jammer dan een paar rotte appels het verpesten. Het zou eigenlijk moeten gaan om de prestaties van Marokko.”

“Wanneer iedereen fit is, worden we wereldkampioen”

Die prestaties zijn namelijk indrukwekkend. Nog nooit eerder stond een Afrikaans land in de halve finale van het WK. Ghouddani vindt het bijzonder, maar zag al wel de potentie van de ploeg. “Ik heb het precies zo voorspeld. Zeven punten in de poule en dan minimaal de kwartfinale. Deze ploeg kan alles. Wanneer iedereen fit is, worden we wereldkampioen.”

Het begon allemaal vanuit zijn eigen woonkamer. Normaal gesproken reist de redacteur van BNNVARA vanuit zijn woonplaats Tilburg naar Hilversum op en neer. Daar kwam door corona verandering in. “Ineens had ik zo’n vier uur over per dag, die ik normaal kwijt was aan reistijd. Toen ben ik gewoon via Zoom begonnen, ik praatte met verschillende mensen over Marokkaanse voetballers. Dat nam ik op en zette ik online.” Een online talkshow was geboren: ‘Mocro Inside’.

Door zijn werk in Hilversum heeft Ghouddani een breed netwerk. Daardoor wist hij prominente gasten voor zijn Zoom-talkshow te strikken. Analisten als Gert-Jan Verbeek, Aad de Mos en oud-voetballer Oussama Assaidi deden al mee.

“Er zijn niet veel plekken waar je voor Marokkaans voetbal terecht kunt.”

Voor WK doet Ghouddani er een schepje bovenop: hij heeft een locatie geregeld om ‘Mocro Inside’ op te nemen. Samen met een aantal analisten zit de Tilburger iedere wedstrijd van Marokko in een soort buurthuis in Gorinchem. De talkshow is ook een plek waar iedereen samen naar de wedstrijden van Marokko mag komen kijken. “Mensen hebben hier behoefte aan. Er zijn niet veel plekken waar je voor Marokkaans voetbal terecht kunt.”

En ook online trekken de liveshows een aardig publiek. Zo zijn de afleveringen van de wedstrijden tegen Portugal en België ongeveer twintigduizend keer bekeken. Die tegen Spanje bijna dertigduizend. Toch blijft het Mocro Inside iets wat Ghouddani erbij doet. “Ik heb gewoon een baan en een gezin. Dit doe ik er echt bij als hobby. Ik wil zo veel mogelijk mensen bereiken. Meer niet.”

De sfeer bij de talkshow ‘is geweldig’. Toch ging het in sommige delen van het land mis, na de winst van Marokko. In een filmpje op Twitter riep de Tilburger de Marokkaanse fans op ‘om zich asjeblieft te gedragen’. “Ik vind het jammer dat die rellen het nieuws domineren. Het is dan jammer dan een paar rotte appels het verpesten. Het zou eigenlijk moeten gaan om de prestaties van Marokko.”

“Wanneer iedereen fit is, worden we wereldkampioen”

Die prestaties zijn namelijk indrukwekkend. Nog nooit eerder stond een Afrikaans land in de halve finale van het WK. Ghouddani vindt het bijzonder, maar zag al wel de potentie van de ploeg. “Ik heb het precies zo voorspeld. Zeven punten in de poule en dan minimaal de kwartfinale. Deze ploeg kan alles. Wanneer iedereen fit is, worden we wereldkampioen.”

De laatste aflevering van Mocro Inside over de wedstrijd Marokko – Portugal is hier te zien.

LEES OOK:
Marokko-fans springen op rijdende auto na WK-zege: ‘Vriendin was in paniek’
Drukte op straat na winst Marokko, zeker geen rellen volgens politie

Pieter Soethout