Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nieuwjaarsduik in hottub gevuld met liters bier

Tilburg – Op nieuwjaarsdag kon men op het Piusplein bij café ’t Taphuys een feestelijke Nieuwjaarsduik nemen in een hottub gevuld met ongeveer 1500 liter bier.

‘Dat is weer eens wat anders dan een traditionele Nieuwjaarsduik’ was het motto, uiteraard met een knipoog. Tientallen mensen hebben een duik genomen in het rijkelijk gevulde bad, onder wie eigenaar Paul van Boxtel en één van de sponsoren Karel van Broekhoven. Beiden in het gezelschap van een charmante badeend.

In eerste instantie ontstond het idee voor de Nieuwjaarsduik als een grapje maar mondde uit in een leuk gesponsord evenement dat veel media-aandacht trok. Er kwamen veel belangstellenden op de actie af en toevallige voorbijgangers reageerden verrast, vooral toen ze zagen dat de tub gevuld was met bier.

De meeste reacties waren dan ook: is dit volgend jaar weer, dan kom ik zeker langs in mijn zwembroek! Of: wat een zonde en verspilling van al dat bier! Wat gelukkig niet het geval was, het was een mengsel van verschillende bieren dat niet meer bruikbaar was voor de tap.

 

fotocredits: Angelique Cornelissen

Omroep Tilburg