Nieuwe ijswinkel opent deuren vlak voor lockdown en moet na vijf uur weer sluiten

De nieuwe ijswinkel die gevestigd is in de Frederikstraat verkoopt naast ijs onder meer chocolade en macarons. De opening van de zaak zou donderdag zijn, maar gezien de gelekte maatregelen besloot ondernemer Edwin van Steenis om nog snel de laatste uurtjes dat de winkels mogen open zijn mee te pakken.
Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – De nieuwe ijswinkel in de binnenstad van Tilburg opende nog snel in de laatste uren voordat alle winkels dicht moeten vanwege de lockdown. Na wekenlang aan de winkel gewerkt te hebben is die maandag om drie uur in de middag geopend. De winkel blijkt ook open te mogen blijven tijdens de lockdown.

De nieuwe ijswinkel die gevestigd is in de Frederikstraat verkoopt onder meer ook chocolade en macarons. De opening van de zaak zou donderdag zijn, maar vanwege de gelekte maatregelen besloot ondernemer Edwin van Steenis om nog snel de laatste uurtjes dat de winkels mogen open zijn mee te pakken.

“We hoopten om de laatste weken voor Kerstmis nog even te knallen. Dat gaat dus niet lukken. We hadden het heel anders voor ons gezien”, aldus Edwin van Steenis.

De ondernemer zegt dat iedereen vertelde dat de winkel moest sluiten, terwijl hij het zelf te druk had om uit te zoeken of zijn zaak ook dicht moest tijdens de lockdown. Maar net als de oliebollenkraam in de binnenstad mag hij gewoon openblijven. De winkel was dus dinsdagochtend weer aan het opbouwen om open te gaan. Een feestelijke opening zit er niet in voor de ijswinkel, dat vinden ze niet gepast in deze tijden. Maar het kan zijn dat ze die alsnog houden als alles weer open mag.

Malou den Ouden