Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nieuwe dak- en thuislozenopvang aan de Edisonlaan

TILBURG – Komend najaar wordt aan de Edisonlaan een opvanglocatie voor dak- en thuislozen geopend. De opvang, die de naam Domus zal gaan dragen, zal worden beheerd door het Leger des Heils en zal zich richten op kwetsbare inwoners van de stad.

De toekomstige bewoners van de Domus zullen veelal Tilburgers zijn met psychische problemen of een verslaving. Op de locatie zijn 24 uur per dag professionele begeleiders aanwezig. Alle inwoners zullen een eigen kamer krijgen. Ook worden zij voorzien van spullen die ze nodig hebben voor het eerste levensonderhoud. Het doel is echter dat de bewoners worden begeleid naar een zelfstandig leven. In de Domus zal plaats zijn voor 27 inwoners.

Het Leger des Heils is momenteel bezig met de voorbereidingen om de Domus in het najaar te kunnen openen. De komende periode wordt het pand nog aangepast. Het organiseren van een fysieke bewonersbijeenkomst is als gevolg van de coronacrisis niet mogelijk. Wel hebben 1100 omliggende huishoudens een brief met informatie ontvangen.

Tom van Rooijen