Nieuwe aanwinst Willem II: Erik Schouten (30) tekent voor drie jaar

Donderdagavond was het alweer de derde voorronde voor Willem II in de UEFA Europa League, een wedstrijd die thuis gespeeld werd tegen het Schotse team Rangers FC. Reden voor een feestje dus, volgens de trouwe Willem II-supporters.
(foto: Omroep Tilburg).

Willem II heeft de eerste versterking van het nieuwe voetbalseizoen binnen. Centrumverdediger Erik Schouten (30) neemt afscheid van Leeuwarden, waar hij de afgelopen drie seizoenen actief was voor SC Cambuur. Hij komt transfervrij naar Tilburg en staat voor de komende drie jaar in het veld voor de Tricolores.

Schouten gaat in Tilburg proberen wat hij in Leeuwarden deed: promoveren. Schouten tilde SC Cambuur in de Eerste Divisie als aanvoerder naar de Eredivisie. Dit deed hij vorig jaar na twee seizoenen.

Hij speelde het afgelopen seizoen 29 competitiewedstrijden op het hoogste niveau en dat wil hij ook voor Willem-II bereiken: “Willem II is een grote club en heeft een Eredivisie-waardige uitstraling. De trouwe aanhang zorgt elke keer weer voor een fantastische sfeer in het stadion. Ik heb heel veel zin om te starten en ben enorm trots op het vertrouwen dat ik krijg vanuit de club,” zegt Schouten. 

Entourage
Op Eerste Divisie-niveau spelen deed Schouten al eerder. Voordat hij bij Cambuur kwam, speelde de verdediger voor FC Volendam alleen in de Eerste Divisie. Schouten: “De Eerste Divisie is een onvoorspelbare competitie. De entourage is anders. Je voetbalt in kleinere stadions met over het algemeen minder supporters. Daar moeten we niet van opkijken, als we met z’n allen de schouders eronder zetten en opereren als team, ben ik ervan overtuigd dat er mooie dingen kunnen ontstaan.”

Leider
Teun Jacobs, technisch directeur van Willem-II ziet Schouten als een sterke aanwinst: “Erik is een echte leider met ruime ervaring in verschillende competities. Hij kent de klappen van de zweep als het gaat om de promotiestrijd. We zijn verheugd dat,  ondanks de interesse van meerdere clubs, Erik voor Willem II kiest.”

Edita Saakian