Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nieuw ‘fietsenhotel’ aan de Spoorlaan, dit gaat er veranderen

De tijdelijke fietsenstalling bij RAW gaat verdwijnen. (Foto: Omroep Tilburg)

De grote fietsenstalling tegenover de LocHal is al een tijd in gebruik. Eind november opent eenzelfde fietsenstalling, maar dan aan de kant van de Spoorlaan.

Op dit moment kent het gebied rondom het centraal station en de Spoorzone veel tijdelijke fietsenstallingen. De oplevering van de nieuwe fietsenstalling bij de Spoorlaan staat gepland rond eind november. In de tussentijd en ook daarna verandert het één en ander voor de Tilburgse fietser.

  • De tijdelijke fietsenstalling aan het Burgemeester Stekelenburgplein zou eigenlijk eind oktober sluiten. Nu mogen fietsen er tot in ieder geval 18 november blijven.
  • De fietsenstalling aan de Burgemeester Broxlaan, achter theater De Boemel gaat uitbreiden. Nu is er plek voor tientallen fietsen.
  • In de Zwijsen parkeergarage, die in 2022 open gaat, komen permanente fiets- en scooterplekken voor 200 fietsen en 77 scooters. –
  • De fietsenstalling bij RAW verdwijnt eind november. Als de fietsenstalling aan de Spoorlaan opent, dan worden de fietsen die dan nog bij RAW geparkeerd zijn; vervoert naar de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) aan de Bredaseweg 193. Dan moet je je fiets tegen betaling (15,-) ophalen.

Edita Saakian