Afspraak maken voor de milieustraat vanaf 2022 verplicht

Het aantal bezoeken aan de milieustraat nam af sinds je verplicht een afspraak moet maken.
Bron: gemeente Tilburg

Inwoners van Tilburg en Berkel-Enschot moeten vanaf 1 januari 2022 een afspraak maken om naar de milieustraat te gaan. Op deze manier wil de gemeente ervoor zorgen dat de drukte afneemt en de wachttijden korter worden.

Het is vaak erg druk bij de milieustraten. Dit zorgt voor lange wachtrijen. Ook hebben de omwonenden last van de drukte. Eerder plaatste de gemeente al een webcam, waardoor bezoekers van de milieustraat van tevoren kunnen zien hoe druk het is. Dit heeft niet voldoende geholpen, aldus de gemeente op haar eigen website.

Een afsprakensysteem
De gemeente wil ervoor zorgen dat een bezoek aan de milieustraat vlotter en soepeler verloopt. Hiervoor wordt een afsprakensysteem ingevoerd. Inwoners van de gemeente moeten van tevoren een afspraak maken om bij de milieustraat langs te gaan. Hierdoor zijn de bezoekers sneller aan de beurt. Een afspraak maken kan vanaf 13 december 2021 via de website van de Milieustraat.

Minder vaak naar de milieustraat
Een andere nieuwe maatregel is dat inwoners vanaf 2022 maximaal twaalf keer naar de milieustraat mogen. Nu is dat nog 24 keer, maar de gemeente geeft aan dat 97% van de inwoners genoeg heeft aan twaalf bezoeken per jaar. Hiermee hoopt de gemeente het wegbrengen van bedrijfsafval te verminderen. Hiervoor is de milieustraat namelijk niet bedoeld.

Tot en met vrijdag 31 december 2021 kunnen bezoekers nog zonder afspraak bij de milieustraat terecht. Wanneer het bewoners niet lukt om dit online te doen, kunnen zij een afspraak maken via het telefoonnummer 14 013 van de gemeente Tilburg.

Pieter Soethout