NAC – Willem II wordt volgende week dinsdag uitgespeeld

Het restant van de NAC Breda – Willem II wordt volgende week dinsdag om half drie ’s middags uitgespeeld. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie werd vrijdag na 74 minuten gestaakt omdat er spullen op het veld werden gegooid. De aanklager betaald voetbal is nog bezig met een onderzoek naar de ongeregeldheden.

Het staken van de wedstrijd is het gevolg van de nieuwe aangescherpte maatregelen. Die houden in dat een scheidsrechter de wedstrijd definitief stillegt als een tweede keer in een wedstrijd voorwerpen op het veld worden gegooid. De wedstrijd tussen NAC en Willem II wordt uitgespeeld zonder publiek, meldt Omroep Brabant.

Bier en vuurwerk
De streekderby werd vrijdagavond in de 71e minuut gestaakt bij een 1-0 voorsprong voor Willem II nadat voor de tweede keer voorwerpen op het veld waren gegooid.

NAC weet inmiddels welke supporter tijdens het duel vuurwerk op het veld gooide. De Bredase club is volgens een woordvoerder nog op zoek naar toeschouwers die later in het duel plastic bekers bier richting spelers van Willem II wierpen. Die bekers kwamen uit hetzelfde vak als van waar het vuurwerk werd gegooid.