Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Mishandeling van agenten, twee mannen zijn aangehouden

Een 15-jarige Tilburger is van zijn fiets beroofd door een vriendengroep waar hij zelf deel van uitmaakte. Hij werd daarbij bedreigd met een (nep-)vuurwapen.
Foto: politie

TILBURG – Een man van 25 jaar uit Tilburg is zaterdag door agenten opgepakt voor mishandeling. Hij greep een agent bij zijn keel en gaf een andere agent een vuistslag tegen zijn hoofd. En een stadgenoot van hem is daarnaast gearresteerd wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering en openlijke geweldpleging.

Bewakers van het horecaterrein aan de Goirkekanaaldijk zetten die avond rond half tien een groep bezoekers van terrein af omdat zij zich agressief gedroegen. Ook belemmerden ze personeel in het werk. Enkele personen uit de groep stelden zich agressief op naar de bewakers. Er ontstond op dat moment een ruzie en de sfeer werd steeds grimmiger. Agenten die daar waren besloten toen in te grijpen en de groep naar buiten te begeleiden. Maar de man van 55 weigerde weg te gaan en gedroeg zich opstandig naar een agent. Daarop greep de man van 25 de agent plots bij zijn keel. De andere agent gebruikte zijn wapenstok om zijn collega te ontzetten. De Tilburger van 25 valt, staat weer op en ziet dan kans om de agent een harde vuistslag tegen zijn hoofd te geven. De man rent weg, maar het lukt de agenten dus toch nog om hem buiten het terrein onder verzet aan te houden. Beide mannen zitten vast voor verhoor. De agenten hebben tot slot aangifte gedaan van mishandeling.

Kees-Luc Simons