MindLabs opent zijn (zij)deuren voor leerlingen en medewerkers

MindLabs vanaf de Burgemeester Broxlaan (foto: Omroep Tilburg)

De deuren van MindLabs, het nieuwe gebouw in de Spoorzone, openden zich op 6 februari. Een feestelijke opening is op zijn plek, nadat de bouw onverhoopt langer duurde dan gepland. Later op de dag gaan de studenten en docenten weer gewoon aan de slag.

 Bij binnenkomst via de zijingang word je onthaald door studenten, maar ook door bouwvakkers. Zij zijn hard aan het werk, want het gebouw is nog niet volledig af. De vragende blikken van studenten vertellen dat niet iedereen meteen zijn of haar weg kan vinden. Het gebouw is namelijk zo’n 13.000 m2 groot. Ook voor de docenten is het wennen, maar er hangt toch een relaxte sfeer en iedereen is enthousiast over de nieuwe locatie.  

Tijd voor vernieuwing
Volgens een docent was het écht tijd voor vernieuwing. Het oude Fontys gebouw aan de Professor Gimbrèrelaan was qua locatie niet ideaal. Om een straatinterview af te nemen, moest je geluk hebben als je überhaupt iemand tegenkwam, vertelt de docent.  

Ook was het gebouw redelijk verouderd. Daar is bij MindLabs geen sprake van. Het gebouw is onder andere voorzien van een gloednieuwe tv- en radiostudio, tientallen moderne werkplekken, kluisjes en – tot vreugde van de studenten – liften. 

Naast Fontys Journalistiek is ook het ROC al ingetrokken. In de komende maanden zullen Tilburg University, DPG Media en uitgeverij Zwijsen zich huisvesten in MindLabs. 

Vertraging
De bouw van MindLabs startte in augustus van 2019 en het gebouw zou oorspronkelijk openen aan het einde van 2020. Met trots werd een bordje opgehangen in het oude Fontys gebouw: ‘FHJ verhuist in 2020 naar de Spoorzone’. Ieder jaar werd er een post-it met een nieuw jaartal overheen geplakt. De grote opening zal in september plaatsvinden, wanneer alles écht af is.

Pleun van Diessen