Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Fietsbrug Medemblikpad zeker tot mei nog dicht

bron: Google Maps

De fietsbrug aan het Medemblikpad blijft in ieder geval de komende maanden nog dicht. De gemeente laat weten op zijn vroegst in april te beginnen met het herstellen van de schade.

Die schade ontstond eind oktober vorig jaar toen er een schip tegen de fietsbrug aan voer. Sindsdien kan de brug niet meer veilig gebruikt worden en werd hij volledig afgesloten.

De gemeente is bezig met een plan voor de reparatie van de brug. De kosten worden geschat op bijna twee ton. Sommige onderdelen worden helemaal vervangen, terwijl andere nog wel hersteld kunnen worden.

Nog maanden dicht
Het is nog niet zeker wanneer de brug weer open kan. De gemeente hoopt eind april te beginnen met de werkzaamheden, maar moet wachten op onderdelen. Deze moeten nog gemaakt worden, omdat het niet gaat om een standaard brug. In het beste geval kan hij in mei weer open.

Flinke omweg
Normaal gesproken fietsen weggebruikers in een paar minuten van de Reeshof naar het industrieterrein aan de andere kant van het kanaal. Dat duurt nu een stuk langer. Aan beide kanten liggen de eerstvolgende oversteekplaatsen een kilometer verderop.

Pieter Soethout