Milieucafé in het Spoorpark over duurzaamheid en leefbaarheid

TILBURG – Het Milieucafé had donderdagavond een ander decor dan normaal. Want de talkshow die in de regel vijf keer per jaar wordt gehouden in Paradox, vond toen in de vorm van een aantal excursies plaats in het Spoorpark.

Het Milieucafé is een talkshow over leefbaarheid en duurzaamheid. Als gevolg van de maatregelen rondom corona is er niet genoeg plek in Paradox, het podium waar het café zich normaal gesproken afspeelt. Om die reden is er voor een alternatief in de buitenlucht gekozen. Donderdag maakte men tijdens het Walking Milieucafé dan ook een wandeling door het Spoorpark. Op diverse plekken vertelden deskundigen wat over het park.

De alternatieve opzet viel in de smaak bij zowel de organisatie als de bezoekers. Michel Jehae, presentator en lid van de redactie van het Milieucafé, sluit daarom niet uit dat het in de toekomst vaker op deze manier zal plaatsvinden: “Deze editie ging over het Spoorpark, maar ik kan me ook voorstellen dat je dit doet in het Stadsbos013 of in Moerenburg. Of op andere plekken waar thema’s aan de orde zijn die goed bij het Milieucafé passen.”

Frederique Huting