Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vragenplaneet: Julia kijkt met kinderen naar de wereld als marsmannetje

In opdracht van Bibliotheek Midden-Brabant ontwikkelde Julia van de Winckel de reeks Kindercolleges de Vragenplaneet. Die bestaat uit online colleges en colleges die vanaf augustus te volgen zijn in de bieb.
Foto: Bibliotheek Midden-Brabant

TILBURG – De Vragenplaneet is een reeks colleges over filosofie voor kinderen. Tijdens de online colleges én Kindercolleges in de Bibliotheek Wagnerplein neemt Julia Obscura kinderen mee op reis.

In opdracht van de Bibliotheek Midden-Brabant ontwikkelde Julia van de Winckel de reeks Kindercolleges de Vragenplaneet, die bestaat uit 3 online colleges en 3 colleges die te volgen zijn in de Bibliotheek Wagnerplein. Julia van de Winckel studeerde filosofie en rondde de opleiding filosoferen met kinderen en jongeren af. Als ‘Julia Obscura’ geeft zij workshops filosofie, waar ze kinderen in stimuleert om verder te denken, het van een andere kant te bekijken. Of om hun fantasie te gebruiken en zich te verwonderen.

Is jouw geliefde woord “waarom”? En ben je nooit tevreden met het antwoord “daarom”? Dan is de Vragenplaneet de plek voor jou. Daar neemt Julia je in mee op reis en ga je aan de hand van spelletjes, kunst en vreemde voorwerpen de leukste en gekste vragen beantwoorden. Tijdens je zoektocht naar antwoorden, neem je een kijkje in elkaars hoofd, bedenk je de raarste “stel je voor” situaties en onderzoek je de wereld als marsmannetje.

Als voorproefje op de colleges in de Bibliotheek Wagnerplein is Julia online te zien in drie filmpjes. Te weten: op 8 juli in Baas van de wereld, op 22 juli in Op zoek naar jezelf, en op 5 augustus in Vrij zijn en Vrij voelen.

De colleges die ter plaatse in de bieb te volgen zijn, zijn op 12 en 26 augustus en op 12 september. De toegang is gratis.

Ben je nieuwsgierig naar de online én offline colleges voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar? Kijk dan op de site van de bieb.

Kees-Luc Simons