Midpoint Brabant is ‘verheugd’ met wat Wim van de Donk en Elphi Nelissen extra weten toe te voegen

Prof. dr. Wim van de Donk is de nieuwe vicevoorzitter van het algemeen bestuur van Midpoint Brabant. Terwijl Elphi Nelissen is benoemd tot algemeen bestuurslid.
Wim van de Donk is begonnen als vicevoorzitter van het algemeen bestuur van Midpoint Brabant

TILBURG – Op 15 oktober zijn Wim van de Donk en Elphi Nelissen van start gegaan als lid van het algemeen bestuur van Midpoint Brabant. Het gaat hier om het bestuur dat zich richt op de economische samenwerking in de regio Midden-Brabant.

Prof. dr. Wim van de Donk is nu de nieuwe vicevoorzitter van het algemeen bestuur van Midpoint Brabant. Hij neemt daar de plaats in van Paulina Snijders, die op haar beurt zolang een functie in het algemeen bestuur van Tilburg University heeft bekleed. Zij bekleedde die functie tot 1 oktober, want op die dag trad Wim van de Donk aan als rector magnificus en als voorzitter van het College van Bestuur van de universiteit. Dat deed Wim nadat hij maar liefst elf jaar lang Commissaris van de Koning(in) was in onze provincie.

Elphi Nelissen is van start gegaan als algemeen bestuurslid bij Midpoint Brabant

Prof. ir. Elphi Nelissen is tegelijk met Wim van de Donk gestart, maar dan als algemeen bestuurslid. Zij is daarnaast ook lid van het College van Bestuur van Fontys. Elphi neemt bij Midpoint de plaats in van Joep Houterman, een collega van haar bij Fontys. Dat hangt namelijk samen met een nieuwe verdeling van taken binnen het bestuur van de hogeschool.

Kennis, kunde en karakter

Burgemeester en voorzitter van het algemeen bestuur Theo Weterings zegt verheugd te zijn met de komst van de heer Van de Donk en mevrouw Nelissen. Hij laat dan ook weten: “Met mevrouw Nelissen en de heer Van de Donk voegen we kennis, kunde en karakter toe aan ons bestuur. In een omgeving waar ondernemers, onderwijs, overheden en maatschappelijke partners samen optrekken zijn zij direct op hun plek. Wij heten hen van harte welkom bij Midpoint Brabant. Ook kijken we uit naar hun bijdragen aan de opgave waarvoor we aan de lat staan.”

Kees-Luc Simons