Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Mensen te antisociaal voor zorg? Arno van Dam neemt het onder de loep

In Science Café Tilburg staat de vraag centraal waarom mensen die zich stelselmatig antisociaal gedragen geestelijke gezondheidszorg mijden.
Foto: Jessica Flavin CC BY 2.0

Steeds maar weer impulsief, agressief, moeite met regels. Mensen die lijden aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASPS) hebben veel psychologische problemen en veroorzaken daarnaast veel leed in hun omgeving. Toch vinden zij blijkbaar maar slecht hun weg naar de geestelijke gezondheidszorg. Hoe komt dat? In Science Café Tilburg staat die vraag centraal. Donderdag 30 juni, bij Paradox.

Arno van Dam is hoogleraar Antisociaal gedrag, Psychiatrie en Maatschappij en werkt als psycholoog in de GGZ. In deze editie van het Science Café is hij te gast. Van Dam gaat hier vertellen wat ASPS precies is, welk krachtenspel onder de stoornis ligt, maar ook hoe die te behandelen is.

Zoals altijd opent rapper WiWa de avond met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Journalist Ward Deckers leidt als gastheer de avond in goede banen. Ward zal daarbij vragen van mensen in de zaal voorleggen aan de spreker.

Lees ook: Doe maar normaal tijdens het Science Café XL

Kees-Luc Simons