Meer dan 10.000 huishoudens in Tilburg krijgen een nieuwe wasmachine

foto: Pexels.com

Bijna 13.000 Tilburgse huishoudens krijgen binnenkort een brief op de mat, omdat ze tegoed krijgen voor bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine. Deze brief wordt bezorgd bij iedereen die begin december 2023 een energietoeslag van 800 euro kreeg. Met de regeling kan een oude wasmachine, koelkast of koel-vriescombinatie omgeruild worden voor een nieuw, energiezuiniger apparaat.

Volgens wethouder Yusuf Celik, van Verduurzaming, is het belangrijk dat inwoners kunnen besparen op energie. Maar niet iedereen heeft hier genoeg geld voor. “De witgoedregeling helpt ze daarbij. Het is één van de Tilburgse regelingen waarmee inwoners energie en daarmee kosten kunnen besparen en kunnen bijdragen aan een duurzamer Tilburg. Het mooie aan deze regeling is bovendien dat onze eigen inwoners hem zelf hebben bedacht tijdens de TilburgerTafel, eind 2021.”  

Kadokaart 
In de brief staat een persoonlijke code waarmee een cadeaukaart van 550 euro kan worden aangevraagd. Het oude apparaat, ongeveer 10 jaar oud, kan hierdoor worden omgeruild voor een energiezuiniger apparaat. Dit kan in verschillende Tilburgse winkels, ook online. Bij levering van bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine, wordt het oude gelijk meegenomen om gerecycled te worden.   

Alleen inwoners met een brief kunnen meedoen aan de witgoed omruilregeling. Iedereen die nog geen energietoeslag heeft aangevraagd, krijgen later bericht.

LEES OOK:
Energiearme gezinnen kunnen oude wasmachine inleveren voor een nieuwe

Luna Kaleas