Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man wordt aangevallen door stier bij slachterij Vion en overlijdt

(Foto: Toby de Kort/SQ Vision)

Bij slachtbedrijf Vion aan de Enschotsestraat in Tilburg is een man overleden nadat hij werd aangevallen door een stier. Dat meldt de politie.

De arbeidsinspectie gaat onderzoeken wat er precies is gebeurd. De politie gaat daarbij helpen. Slachtofferhulp is ingeschakeld.

De eerste melding van het ongeval kwam om half zeven vrijdagochtend, meldt Omroep Brabant. Een ambulance kwam te hulp en ook een traumahelikopter werd tevergeefs opgeroepen. De politie kan verder geen informatie geven en geeft aan dat het onderzoek in handen ligt van de Arbeidsinspectie.

Bij de slachterij is alles zoveel mogelijk afgesloten. Vlakbij de loods waar de dieren naar binnen gaan, staan twee vrachtwagens die met rood-wit lint zijn afgezet. Ook de ambulance stond daar vrijdagochtend. Mogelijk is de man aangevallen door de stier toen de dieren naar binnen gingen.

Vion betreurt het ongeval
Vion bevestigt het tragische ongeval en meldt dat de Arbeidsinspectie onderzoek doet naar de toedracht. Ook slachtofferhulp is ingeschakeld. “We betreuren het ongeval ten zeerste en zijn aangeslagen. We werken mee aan het onderzoek. Zolang dat loopt, gaan we er verder niet op in.”

De woordvoerder wil niet bevestigen of het om een medewerker van Vion gaat. De politie meldde in eerste instantie wel dat het om een medewerker ging.

Arbeidsinspectie
Een woordvoerder van de Arbeidsinspectie laat aan de NOS weten dat er op dit moment geen verdere details over het slachtoffer bekend worden gemaakt. Over de dodelijke aanval van de stier zegt ze: “Het komt wel eens voor maar ik heb daar verder geen cijfers over.”

Omroep Brabant