Man verzet zich tegen coronamaatregelen op het centraal station van Tilburg en NS doet aangifte

Een reiziger was het niet eens met de coronamaatregelen die zijn getroffen op het centraal station van Tilburg. Nadat hij linten zag op de banken die waren bedoeld om te voorkomen dat mensen daarop zouden gaan zitten, werd de man boos en ging hij die meteen verwijderen.
Het NS Station in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – Een man heeft woensdagavond linten verwijderd op het centraal station in Tilburg omdat hij helemaal klaar was met de coronamaatregelen. De linten zaten vast aan bankjes zodat niemand erop zou gaan zitten. Tijdens het verwijderen heeft de man dit gefilmd en vervolgens op Facebook geplaatst.

Een reiziger was het woensdagavond niet eens met de coronamaatregelen die zijn getroffen op het centraal station van Tilburg. Nadat hij linten zag op de banken die waren bedoeld om te voorkomen dat mensen daarop zouden gaan zitten, werd de man boos en ging hij die meteen verwijderen. In de video waarin hij filmt dat hij dit aan het doen is laat hij weten dat mensen in de winter gewoon op deze banken moeten gaan zitten. Hij begint vervolgens in zijn video: “Wat ik hier nu zie op het station Tilburg centraal is niet normaal, mensen zijn echt compleet gestoord geworden. Kijk nou wat ze hebben gedaan, mensen mogen hier niet eens meer gaan zitten.” Later blijkt de politie te zijn gebeld, maar daar trekt de man zich niets van aan. Hij laat weten juist met de politie een hartig woordje te willen spreken over deze maatregelen. 

De NS laat weten aangifte tegen de man te gaan doen. Een woordvoerder laat aan Omroep Brabant weten dat veel mensen denken dat stations openbare ruimtes zijn, maar dat is niet zo. Dit zijn de spullen van de NS en dit wordt dan ook als vandalisme beschouwd. “Mensen mogen het niet eens zijn met de maatregelen, maar ga het dan lekker thuis niet eens zijn met de maatregelen”, aldus de woordvoerder van de NS.

Janneke Timmermans