Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man vast voor bedreiging van zijn ex-vriendin en haar broer

De politie heeft onderzoek gedaan naar een man die wordt verdacht van stalking en bedreiging van zijn ex-vriendin, en hij zit op grond daarvan vast.
Foto: Politie

TILBURG – De politie heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar een Tilburger van 28 die wordt verdacht van stalking en bedreiging. Hij is op grond van de uitkomsten van dat onderzoek woensdag 12 mei buiten heterdaad aangehouden. Daarna is hij voor nader verhoor en onderzoek in de cel gezet.

De man die nu vast zit is al eens eerder veroordeeld voor bedreiging en stalking van zijn ex en voor mishandeling van haar broer. De politierechter heeft hiervoor in december vorig jaar een vonnis uitgesproken en hem daarbij een proeftijd van twee jaar opgelegd. Maar de laatste tijd bleek dat hij zijn ex-vriendin vermoedelijk nog steeds stalkte en dat hij zo te zien haar auto bekrast heeft. De vrouw heeft aangifte gedaan.

De politie verdenkt de man die vast zit dit keer ook van afpersing en bedreiging van de broer van zijn ex. Hij zou ook foto’s van een wapen hebben gestuurd en gedreigd hebben om privébeelden online te plaatsen.

Kees-Luc Simons