Man twee keer beschuldigd van poging doodslag met gestolen auto

Er is twee keer aangifte gedaan van poging doodslag nadat een verdachte in Tilburg-Noord roekeloze capriolen had uitgehaald met een gestolen auto.
Foto: Torsten Dettlaff / Pexels

Een verdachte heeft donderdag roekeloze capriolen uitgehaald met een gestolen auto. Het lukte de politie om hem na een wilde achtervolging door Tilburg-Noord aan te houden. Er is tegen hem inmiddels zelfs twee keer aangifte gedaan van poging tot doodslag. Een van de aangiftes is van één van de agenten die hem wilden aanhouden.

De zaak begon die donderdag om zes uur in de avond. Een man belde op dat moment de politie dat hij zojuist bijna van de weg af was gereden door een automobilist. Surveillerende agenten startten daarom meteen een zoekactie en troffen de auto rijdend aan in Tilburg-Noord. Maar de verdachte ging ervandoor. Tijdens de achtervolging bleek dat er eerder die dag al aangifte tegen hem was gedaan. Namelijk door een man die zei dat de bestuurder van deze zelfde wagen met opzet op hem was ingereden op de Brucknerlaan. Om tien over zes lukte het om het voertuig tot stoppen te krijgen. Daarbij reed de man in op een agent die hem aan wou houden. Hij wist toch nog net op tijd opzij te springen. De agent op wie de man met de gestolen auto in wou rijden heeft ook aangifte gedaan van poging tot doodslag.

De Tilburger (38) is tot slot ingesloten in het bureau en de auto is getakeld.

Kees-Luc Simons