Liefhebber Meindert Talma mixt sport ‘verrassend’ met humor en muziek

Meindert Talma heeft als aanvoerder zijn opstelling gemaakt en nodigt vrienden uit. Op 9 juni staat hij met zijn show op het toneel van Theaters Tilburg.
Foto: Henk Veenstra

Op woensdag 9 juni gaat Meindert Talma twee keer een show spelen die geheel en al in het teken staat van… een populaire balsport. Zijn shows zijn bij te wonen in de studio van Theaters Tilburg.

In aanloop naar het EK van dit jaar acht hij de tijd nu wel rijp voor een avond over ‘de belangrijkste bijzaak ter wereld’. Rijp voor een avond die over voetbal gaat dus. Meindert treedt om die reden voor het voetlicht met een show voor de liefhebber van die sport. Met in die show niet alleen droge humor en muziek bij de vleet, maar ook inkoppers, voorzetten en hakjes. Maar in elk geval zonder omhaal.

Meindert heeft als ‘aanvoerder’ zijn ideale opstelling al gemaakt en nodigt ook nog wat vrienden uit. Eerder waren dat al Marcel van Roosmalen en Henk Spaan; wie hij dit keer mee gaat nemen is nog even afwachten. De liedjesschrijver en muzikant bracht tot nu toe twee platen uit. Daarop brengt, in de woorden van de Volkskrant, deze ‘klungel van de jungle’ op eigen wijze odes aan helden als Arjen Robben, Louis van Gaal en Johan Cruyff.

De Friese cultzanger Meindert Talma overtuigt ook dit maal met een reeks meeslepende muzikale verhalen vol verrassingen. Hij weet ook zonder koor of begeleidingsband het zittende publiek om zijn vingers te winden. Al met al, gedurende al deze zowel roerende als komische vertellingen, weet Talma de aandacht van het publiek vast te houden, dat muisstil aan zijn lippen hangt. – 3voor12 Groningen

Kees-Luc Simons