Man met vuurwapen aangehouden na achtervolging

De politie stelt een onderzoek in naar betrokkenen en naar de herkomst en bestemming van de softdrugs die zijn gevonden in de opslagbox.
Foto: politie

De politie heeft zaterdagnacht in Tilburg een 18-jarige man aangehouden die een stopteken negeerde. Hij bleek ook een vuurwapen bij zich te hebben.

Een agent deelde rond half vijf ’s nachts op de Sint Hubertusstraat een boete uit aan de verdachte voor het rijden zonder rijbewijs. Hij bleek daarvoor al vaker een bekeuring gehad te hebben en daarom mocht zijn auto in beslag genomen worden. De agent ging terug, maar de verdachte bleek al te zijn weggereden

Achtervolging
Een paar straten verderop zag de agent de verdachte weer en gaf hij de 18-jarige bestuurder een stopteken. Die negeerde dat en ging er vandoor waarna een korte achtervolging ontstond.

Op de Beneluxlaan stopte de verdachte en kon hij worden aangehouden. Dat ging niet eenvoudig, want de man verzette zich. Met hulp van een tweede politieagent is de 18-jarige bestuurder alsnog in de boeien geslagen.

Vuurwapen
Onder de auto van de verdachte werd daarna een vuurwapen gevonden. Het was niet meteen duidelijk of het om een echt wapen ging, maar dit bleek na onderzoek wel het geval. De politie heeft het in beslag genomen.

Collin Beijk