Man denkt na diefstal de politie te slim af te zijn door zich om te kleden

De man had een vuurwapen bij zich.
Foto: Politie

De politie kon zaterdagmorgen een 29-jarige man aanhouden die verdacht werd van diefstal. De man hoopte de politie te slim af te zijn door zich om te kleden, maar dat is niet gelukt.

De politie kreeg die ochtend een melding binnen van een man die twee verdachte mannen bij een auto aan de Goirkekanaaldijk zag staan. De man vertelde de politie dat hij in de auto spullen dacht te zien die afkomstig waren uit zijn bedrijf in Udenhout waar eerder die nacht werd ingebroken.

Signalement
Het zou gaan om gestolen kabels. Toen de politie onderweg was, gingen de mannen ervandoor. De melder had de politie een duidelijk signalement gegeven waardoor de zoekactie gestart werd. Kort daarna zag een van de agenten een man lopen die voor een gedeelte aan het signalement voldeed maar niet qua kleding. De agent zag dat de man een tasje van een winkel in de buurt bij zich had.

In dat tasje zat kleding die wel aan het signalement voldeed. Bij navraag in die winkel bleek de verdachte, een 29-jarige man zonder bekende vaste verblijfplaats in Nederland, inderdaad daar een witte jas en een andere broek gekocht te hebben. De politie kon dat terugzien op camerabeelden van de winkel.

De verdachte werd aangehouden. De andere verdachte is nog niet gevonden.

Edita Saakian