Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Lokaal Tilburg: ‘Te veel auto’s op fietsstraat Trouwlaan’

Als het aan Frans van Aarle van de partij Lokaal Tilburg ligt, moet de hoeveelheid auto’s dat over de Trouwlaan rijdt drastisch omlaag. Maandagavond werd er een motie over ingediend bij de gemeenteraad. De Trouwlaan is een zogenaamde fietsstraat, een straat waar fietsers als hoofdgebruikers worden gezien en auto’s te gast zijn. De straat is…

Als het aan Frans van Aarle van de partij Lokaal Tilburg ligt, moet de hoeveelheid auto’s die over de Trouwlaan rijdt drastisch omlaag. Maandagavond werd er een motie over ingediend bij de gemeenteraad.

De Trouwlaan is een zogenaamde fietsstraat, een straat waar fietsers als hoofdgebruikers worden gezien en auto’s te gast zijn. De straat is populair bij fietsende studenten, omdat het de meest rechtstreekse verbinding tussen Station Tilburg en het onderwijsgebied Stappegoor is.

Maar er rijden ook veel auto’s. Volgens de partij blijkt uit eerder onderzoek dat er zoveel auto’s gebruik maken van de straat, dat het eigenlijk geen fietsstraat genoemd zou mogen worden. Ook zouden er relatief veel ongevallen plaatsvinden.

De aanleg van de fietstunnel onder Ringbaan-Zuid is de aanleiding om nu te vragen om ook de rest van de route aan te pakken. Concreet wordt er gevraagd om een pilot in te stellen om de adviezen uit het onderzoeksrapport te testen.

Omroep Tilburg