‘Laatste’ 120 Oekraïense vluchtelingen krijgen opvang in Tilburg

(beeld: Google Maps).

In december krijgen 120 Oekraïense vluchtelingen opvang in een gebouw aan de Sportweg in Tilburg. Het is het laatste aantal vluchtelingen uit dat gebied die de gemeente opvang moet bieden. In totaal hebben dan ongeveer 789 Oekraïense vluchtelingen opvang in onze gemeente.

Op dit moment hebben zo’n 667 Oekraïense vluchtelingen tijdelijk een plek in de stad, verspreid over negen gebouwen. Daar komt in december dus een tiende plek bij. Van bovenstaand aantal wonen 237 Oekraïense vluchtelingen bij gastgezinnen in Tilburg.

Te koud
De opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Kwendelhof gaat sluiten. Volgens de gemeente wordt het daar namelijk te koud en zijn de elektrische installaties onvoldoende om goede huisvesting in de winter mogelijk te maken. In de Kwendelhof zitten op dit moment zo’n 36 vluchtelingen uit Oekraïne. Die opvang sluit, zodra de Sportweg in december in gebruik genomen wordt.

Leerlingen
De gemeente laat ook weten dat zo’n 84 Oekraïense leerlingen les krijgen bij het voormalige Pauluslyceum. De leerlingen krijgen les in vijf klassen. Nog eens 126 leerlingen krijgen verspreid over zeven taalklassen in de stad les.

Op het Schakelcollege is nog plaats om uit te breiden tot 450 leerlingen. Op dit moment zitten er 400 leerlingen op die school, waarvan er 61 uit Oekraïne komen. Er staan nog 20 Oekraïense leerlingen op de aanmeldlijst.

LEES OOK:
50 minderjarige vluchtelingen krijgen tijdelijk opvang in Berkel-Enschot
Twee extra locaties voor Oekraïense vluchtelingen in Tilburg

Edita Saakian