Kinderen aan de slag bij bedrijven bij aftrap JINC Tilburg

Leerlingen van basisschool De Vlashof gaan op woensdag de 19e aan de slag bij bedrijven in de regio. Zo beleven ze wat voor soort werk ze leuk vinden en wat bij ze past. Deze stage vormt de feestelijke aftrap van JINC Tilburg.

Naast stages als deze gaat JINC Tilburg trainingen solliciteren verzorgen. Professionals uit het bedrijfsleven komen dan naar de klas. In het bijzonder om tijdens rollenspellen duidelijk te maken hoe je een stage of bijbaan verovert. Zo groeit dus hun kans op de arbeidsmarkt enorm.

Met deze activiteiten wil JINCjongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand voorbereiden op een succesvolle loopbaan. Dat is belangrijk, want deze leerlingen krijgen vaak te maken met ongelijkheid in kansen. Bijvoorbeeld omdat ze minder rolmodellen en een kleiner netwerk hebben dan leerlingen uit rijkere buurten. Maar ook omdat ze minder goed weten wat er op de arbeidsmarkt te koop is. 

Talent

Winny van Rijswijk, manager van JINC Tilburg, is vol enthousiasme aan de slag gegaan. “Ook in Tilburg groeien veel te veel kinderen op die niet de kansen krijgen die ze verdienen. We willen hen een steuntje in de rug geven, want zij hebben net zoveel talent als iedereen. Landelijk gezien bereikt JINC (Jongeren INCorporated) ruim 55.000 jongeren per jaar.”

Programma

De stages duren van 9.30 tot 12.00 uur en zijn bij:

 

Kees-Luc Simons