Hoe ziet Tilburg-Noord er in 2040 uit?

Hoe zou Tilburg-Noord er in 2040 uit moeten komen te zien volgens de bewoners? Dat is de vraag waar het de afgelopen tijd over ging in de wijk. De presentatie van de plannen vond afgelopen vrijdag plaats in wijkcentrum De Ypelaer. Bewoners hebben zich verenigd in een wijkarena en ook de jongerenadviesraad uit Tilburg-Noord was…

Hoe zou Tilburg-Noord er in 2040 uit moeten komen te zien volgens de bewoners? Dat is de vraag waar het de afgelopen tijd over ging in de wijk. De presentatie van de plannen vond afgelopen vrijdag plaats in wijkcentrum De Ypelaer.

Bewoners hebben zich verenigd in een wijkarena en ook de jongerenadviesraad uit Tilburg-Noord was gevraagd om mee te denken over de zaken die beter kunnen. Over één ding zijn de bewoners het in ieder geval eens: Het imago moet beter. Zoals iemand tijdens de presentatie al aangaf: “Als ik vroeger van Loon op Zand naar de binnenstad van Tilburg fietste, wilde ik altijd zo snel mogelijk door Tilburg-Noord heen.”

Inmiddels is de fietser zelf bewoner van de wijk en ziet dat de werkelijkheid niet strookt met het beeld dat hij destijds van de wijk had. Ook de leden van de wijkarena en jongerenadviesraad hopen aan anderen te kunnen laten zien dat het een fijne wijk is, maar tegen 2040 zal het een vanzelfsprekendheid moeten zijn dat iedereen dat weet.

Omroep Tilburg