Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Kijk op Internationale Vrouwendag naar het verkiezingsdebat van Feniks

TILBURG – Op maandag 8 maart, Internationale Vrouwendag, zendt Omroep Tilburg in samenwerking met Feniks Tilburg een speciaal debat rondom het thema vrouwenemancipatie uit. In het debat nemen de zes grootste landelijke partijen het tegen elkaar op aan de hand van verschillende stellingen over vrouwenrechten.

Vanuit de uitgenodigde partijen komen zowel lokale als landelijke politici voorbij. Uit Tilburg schuiven raadsleden Yvonne Heutmekers (VVD), Helma Oostelbos (SP) en emancipatiewethouder Rolph Dols (CDA) aan. Vanuit de landelijke politiek zijn kandidaat-Tweede Kamerleden Carline van Breugel (D66), Hagar Rooijackers (GroenLinks) en zittend Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) naar Tilburg gereisd om aan het debat mee te doen.

Zes stellingen moeten het debat op gang brengen. Zo wordt er onder andere gepraat over de rol die de gemeente speelt als het gaat om het aanpakken van uithuwelijking en huwelijkse gevangenschap. Maar ook geweld tegen vrouwen en de financiering van vrouwenrechtenorganisaties komen als onderwerp aan bod.

De uitzending is vanaf 20:00u te zien bij Omroep Tilburg op tv. Ook zal vanaf dat moment het debat te volgen zijn via het YouTube-kanaal en de Facebookpagina van Omroep Tilburg.

Tijmen Moelker