Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Kabinet kondigt waarschijnlijk nieuwe strengere coronamaatregelen af

Volgens burgemeester Theo Weterings ontkomen we er niet aan dat er strengere coronamaatregelen komen. In de talkshow KRAAK. laat hij weten dat hij er rekening mee houdt dat de scholen opnieuw gaan sluiten.
Burgemeester Theo Weterings | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – Premier Mark Rutte kondigt aan maandagavond om 19:00 uur een toespraak te houden over de coronamaatregelen. “Houd je aan de regels, dat is nodig om te zorgen dat in de zorg het te doen blijft”, vertelt Theo Weterings, burgemeester van Tilburg, in de talkshow KRAAK. van Omroep Brabant.

Volgens Theo Weterings ontkomen we er niet aan dat er strengere coronamaatregelen komen. In de talkshow KRAAK. laat hij weten dat hij er rekening mee houdt dat de scholen opnieuw gaan sluiten.  “We dachten dat de cijfers gingen dalen, maar nu zien we ze weer stijgen”, vertelt Weterings

“Houd je aan de regels, allemaal, want als we dat niet doen wordt het voor de zorg steeds moeilijker. Te veel patiënten in het ziekenhuis.” Ook vertelt hij dat de maatregelen nodig zijn om de besmettingscijfers naar beneden te halen. Ook geeft Weterings aan dat de nieuwe maatregelen kunnen gelden voor het onderwijs en winkels.

Ciel Hesen