Björn van Hamond loopt marathon (43 km) voor culturele sector en het goede doel

Björn van Hamond liep een marathon van Popodium 013 naar Lieshout om aandacht te vragen voor de culturele sector die het in deze tijd zwaar te verduren heeft. Ook is er geld opgehaald voor Instituut Verbeeten.

TILBURG – Vertrekkend operationeel manager van Poppodium 013 Björn van Hamond heeft op zondag 13 december een solomarathon gelopen. Hij liep van Poppodium 013 naar Lieshout, dat is ongeveer 43 kilometer.

De marathon werd gelopen door Björn om aandacht te vragen voor de culturele sector die het in deze tijd zwaar te verduren heeft. Ook werd er geld opgehaald voor Instituut Verbeeten. “De aanleiding was dat ik zelf bij 013 werk, en ik ben een loper. Dus toen dacht ik: ‘ik ga een marathon lopen.’ Maar als ik dat doe, doe ik dat niet voor mezelf, dan moet het voor een groter belang zijn. En ik vind het mooi om de culturele sector een hart onder de riem te steken. Daarnaast de Verbeeten Challenge, één van de evenementen die niet door kan gaan dit jaar. Zij organiseren elk jaar sportevenementen voor jongeren. Daarvoor heb ik ook gelopen.”

De loop

Van Hamond vertelt dat de marathon heel goed ging. “Ik had er een lekker tempo inzitten tot 32 kilometer, de laatste tien waren toch zwaarder dan ik dacht. Ze zeggen vaak dat je een marathon voelt in de laatste tien kilometer en dat was zeker het geval. Op het einde was het nog even harken.” Uiteindelijk is het Björn gelukt en heeft hij 1600 euro opgehaald.

Vertrek 013

Volgens Björn ligt er geen verband tussen de marathon en het vertrek bij 013 als operationeel manager. “Het was wel bekend dat ik wegging voordat ik deze actie ging doen. Dat valt toevallig zo samen. Ik denk wel dat ik het alsnog gedaan had als ik niet wegging. Maar dan misschien niet in deze vorm en met deze aandacht.”

Niels Verdaasdonk