Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Jongen is opgepakt nadat hij een boa had mishandeld

Een controle van een groep jeugd aan de Matterhornstraat in de wijk Groenwoud is erop uitgelopen dat één jongen die vuuurwerk af wilde steken is opgepakt nadat hij een boa had mishandeld.
Foto: politie

TILBURG – Een controle van een groep jeugd is zaterdag uitgelopen op de mishandeling van een opsporingsambtenaar door één persoon uit die groep. Hij wilde vuurwerk afsteken en de boa probeerde dat juist te voorkomen.

Op zaterdag 2 januari om even voor drie uur spraken vier opsporingsambtenaren van de gemeente Tilburg een groep jeugd aan op de Matterhornstraat. Op het voetbalveld werd gevoetbald en er was ook publiek bij langs de lijn. In totaal ging het om een groep van 40 à 50 jongeren. De boa’s wilden de jongeren wijzen op de coronaregels. Het grootste deel van de groep ging ook daadwerkelijk weg. Maar op dat moment stak één van de jongens vuurwerk af. De boa’s liepen naar hem toe om te voorkomen dat hij dat weer zou doen. De jongen gooide toen de aansteker in het gezicht van een van de boa’s en rende weg. Hij kon vastgepakt worden. Maar twee andere jongens schoten hem te hulp en duwden tegen de boa zodat hij los moest laten. Na een korte achtervolging wist de boa de jongen weer te pakken krijgen, maar die begon direct te slaan. Het slachtoffer kreeg meerdere klappen in zijn gezicht en op zijn keel. Het lukte de boa om de jongen die hem had mishandeld onder controle te krijgen, terwijl zijn collega’s hem afschermden.

Zij schermden hem af omdat enkele andere jongeren zich ermee bemoeiden en opnames maakten. Na enkele minuten was de opgeroepen politie ter plaatse, en die nam de 14-jarige verdachte over. De ambtenaar deed aangifte en gaf aan zich door een dokter na te laten kijken. Hij is van het voorval erg geschrokken.

Kees-Luc Simons