Je mag binnenkort niet meer rechtsaf bij de Koopvaardijstraat

Hier mogen auto's binnenkort niet meer rechtsaf (Beeld: Google Maps).

Binnenkort is het voor automobilisten niet meer mogelijk om vanaf de Koopvaardijstraat rechtsaf te slaan. Je kunt dan niet meer via de Piusstraat richting Paleisring rijden. De gemeente probeert doorgaand verkeer zo veel mogelijk te verminderen op de Cityring en dat doen ze onder andere met deze maatregel.

Het ombouwen van de Cityring gaat nog jaren duren. De gemeente wilt dat het verkeer dat over de ring naar het centrum rijdt, vooral bestaat uit mensen die ook echt in het centrum moeten zijn. Denk aan bewoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad. Het verkeer dat over de Cityring rijdt moet dus verminderen.

Via verschillende verkeersmaatregelen die gefaseerd worden ingevoerd, probeert de gemeente je hier alvast aan te laten wennen. Dat begon in maart dit jaar. Toen gingen de Heuvelring, Paleisring, Stadhuisplein, Schouwburgring en Noordhoekring terug naar één rijstrook. Ook mocht je in maart nog maar dertig kilometer per uur rijden, terwijl de toegestane snelheid eerst 50 was.

Rechtsaf verbod
Deze maand komt er weer een nieuw pakket aan maatregelen bij. Vanaf 28 augustus mogen automobilisten niet meer rechtsaf slaan bij de Koopvaardijstraat om via de Piusstraat richting Paleisring en Heuvelring te rijden.

Bovendien wordt het eenrichtingsverkeer bij de Clercxstraat omgedraaid. Tussen de Stevenzandsestraat en de Sint Sebastiaanstraat wordt het eenrichtingsverkeer ook omgedraaid. Tussen de Piusstraat en de Stevenzandsestraat wordt tweerichtingsverkeer ingesteld. Binnenkort worden er borden geplaatst en wordt straatwerk aangepast vanwege al deze wijzigingen.

LEES OOK:
Deze maatregelen gaan eind maart gelden op de Cityring

Edita Saakian