Ireen Wüst IJsbaan gratis toegankelijk op zondag 15 oktober

De Ireen Wüst Ijsbaan gaat dit schaatsseizoen niet meer open. De vroege sluiting, zes weken eerder dan normaal, is het gevolg van een verlenging van de lockdown.
De Ireen Wüst IJsbaan | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

De Ireen Wüst IJsbaan is aankomende zondag voor iedereen gratis toegankelijk, want het is weer tijd voor de open dag. Vanaf 09:00 uur ’s ochtends tot 17:00 ’s middags kan iedereen langskomen. Tegen het middaguur is niemand minder dan Ireen Wüst aanwezig voor de officiële opening van het schaatsseizoen.

De schaatsbaan mag dan al een week open zijn, toch wordt het schaatsseizoen aankomende zondag pas officieel geopend. De open dag duurt van negen uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags. Iedereen mag langskomen om een kijkje te nemen. Wil je ook echt schaatsen? Dan kun je ze zelf meenemen of huren.

Ook Ireen Wüst aanwezig
Om twaalf uur zijn zesvoudig olympisch kampioene Ireen Wüst en wethouder Esmah Lahlah aanwezig om het schaatsseizoen te openen. Daarvoor kun je al recreatief schaatsen en later op de middag gaat ook de grote baan open. Dan trekt ook Wüst haar schaatsen aan.

Aansluitend op de opening is er ook nog een kinderpersconferentie. De kleintjes kunnen dan vragen stellen aan de meest succesvolle Nederlander op de Olympische Spelen ooit.

Pieter Soethout