Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Inbreker betrapt door bewoner die achtervolging inzet

Foto: Politie

De politie heeft woensdagochtend een inbreker opgepakt in Tilburg. De 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats probeerde in te breken bij huis aan de Keizersakker. Omdat de bewoner wakker schrok en de achtervolging inzette kon de inbreker gepakt worden.

De bewoner van het huis aan de Keizersakker schrok rond kwart over zes ’s ochtends wakker toen de inbreker zijn raam insloeg. Vanaf de overloop boven zag de man dat de inbreker zijn arm door de kapotte ruit van de voordeur stak. Die vluchtte vervolgens weg op een fiets die uit de tuin van de buren meenam.

Achtervolging
Het slachtoffer liet het er niet bij zitten, stapte in zijn auto en zette de achtervolging in. Ondertussen was ook de politie gebeld en zij konden de verdachte op de Klein Tilburg aanhouden.

Achteraf bleek dat er meerdere ramen van het huis aan de Keizersakker vernield waren. Ook zijn er spullen uit de auto van het slachtoffer gestolen. Alle spullen en de fiets zijn weer terug bij de eigenaren. De 44-jarige inbreker zit vast voor verder onderzoek.

Collin Beijk