Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Inbraak Kiosk: veel schade en fooienpot gestolen

De inbrekers staan op camerabeelden en ook zijn ze goed te horen (foto: Instagram/Spoorpark Kiosk).

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een inbraak plaats bij de Spoorpark Kiosk. Dat meldt Tim Frenken, eigenaar van de Kiosk, via Instagram. De fooienpot van het personeel is gestolen en ook is er veel schade aan het pand. De daders zijn goed op camerabeelden te zien.

Volgens Frenken lag er niets van waarde in de kassa van de kiosk. De zaak is namelijk drie weken geleden overgegaan op ‘cashloos’ betalen. Wel is de fooienpot van de medewerkers meegenomen en is er ‘flinke schade’ aan het pand.

‘Neem vooral contact op met de politie.’

Op camerabeelden die in en rondom het Spoorpark hangen, zijn de inbrekers goed te zien. Bovendien nemen die camera’s ook geluid op. ‘Veel van jullie, onze volgers, wonen rondom de kiosk. Vandaar een oproep: mochten jullie de daders herkennen of verdachte situaties hebben gezien op zaterdag 25 december tussen 02.00 en 03.00 uur, laat het ons weten en neem dan vooral contact op met de politie.’

De daders droegen allebei een donkere jas, met capuchon. Ook hadden ze op de nacht van de inbraak broeken aan van spijkerstof. De broek van één van de inbrekers had gaten. De andere had donkere sneakers aan en een mondkapje op.

‘We willen graag zo snel mogelijk weer open.’

Eerder al werd bekend dat de zaak dicht moest uit veiligheidsoverwegingen. De overlast van bepaalde groepen in het park was zo erg dat niet zeker was of de medewerkers veilig hun werk konden doen.

De inbraak komt daardoor hard binnen. ‘We willen graag zo snel mogelijk open, maar door deze recente zorgelijke ontwikkelingen en het bovenstaande voorval, kunnen wij helaas tot onze grote spijt momenteel de veiligheid van ons personeel niet garanderen. Deze staat voor ons ten alle tijden voorop.’

De eigenaar laat daarom weten dat de Kiosk gesloten blijft tot alles weer onder controle is. Er is nog geen zicht op wanneer dat is.

LEES OOK:
Kiosk Spoorpark dicht: ‘Kunnen veiligheid van medewerkers niet garanderen’

Edita Saakian