‘In 2040 elke tien minuten een trein’

Elke tien minuten op de trein richting Breda of Eindhoven kunnen stappen. Dat moet over een tijdje mogelijk zijn, vindt staatssecretaris Stientje van Veldhoven in een interview met de Volkskrant.. Voor het zover is moeten de treinreizigers nog wel even geduld hebben, want een dergelijke dienstregeling zou pas in 2040 in gaan. Het gaat niet…

Elke tien minuten op de trein richting Breda of Eindhoven kunnen stappen. Dat moet over een tijdje mogelijk zijn, vindt staatssecretaris Stientje van Veldhoven in een interview met de Volkskrant.. Voor het zover is moeten de treinreizigers nog wel even geduld hebben, want een dergelijke dienstregeling zou pas in 2040 in gaan.

Het gaat niet alleen om een verandering in Tilburg: Negen grote steden zouden op een dergelijke manier met elkaar verbonden moeten worden. Het plan zou treinreizen moeten stimuleren en de uitstoot van CO2 tegen moeten gaan. Overigens mag het van ProRail allemaal wat sneller gaan, volgens de spoorbeheerder zou de ambitie ‘al’ in 2030 gerealiseerd mogen zijn.

Omroep Tilburg