Horeca maatregelen: café Philip begint om 15:00

Feestjes als deze zitten er niet meer in bij Café Philip (foto: Wildschieters)

Café Philip gaat zaterdag om 15:00 open, omdat het café om 00:00 alweer dicht moet. Dat laat het café weten op de eigen Instagram-pagina. Verschillende dj’s, waaronder Tony Junior, komen optreden.

Vanaf aankomende zaterdag wordt de anderhalvemetermaatregel losgelaten en is er geen maximaal bezoekersaantal meer in de horeca. Toch zijn er nog wel horeca maatregelen, want horecagelegenheden moeten hun deuren sluiten tussen twaalf uur ’s nachts en zes uur ’s ochtends. Daar heeft het Tilburgse café iets op bedacht.

Vroeg pieken

Café Philip opent haar deuren om drie uur ’s middags en heeft een verrassing voor de eerste bezoekers. De Tilburgse horecazaak trakteert namelijk op gratis bier. Onder het motto ‘vroeg pieken’ is er voor de enthousiastelingen die al om 15:00 aanwezig 500 gratis bier. Op de drie verdiepingen treden verschillende dj’s op. Ook de bekende DJ Tony Junior komt langs om wat platen te draaien en de bezoekers van een feestje te voorzien.

De entree is gratis, maar de Philip geeft wel aan dat vol ook echt vol is. De Tilburgse horecazaak verwacht grote drukte en raadt dan ook aan om op tijd te komen om teleurstelling te voorkomen. Ook wordt er aan de deur gecontroleerd op een geldige QR-code binnen de CoronaCheck-app.

Gekkenhuis

‘We verwachten een gekkenhuis’, aldus Tren Braat, marketingmanager bij Café Philip. ‘Als je de reacties leest en de DM’s die we binnen krijgen, verwachten we veel mensen.’ Het is nog niet zeker of het Tilburgse café iedere week zo vroeg open wil gaan. ‘We willen sowieso iedere zaterdag open. Hoe laat dat zal zijn, weten we nog niet precies. Dat ligt er echt aan hoeveel mensen er dan nog komen.’

De Tilburgse horecazaak heeft de afgelopen anderhalf jaar last gehad van de coronamaatregelen. De Philip is een echte stapzaak, waar de Tilburgers het vaak tot in de vroege uurtjes gezellig hadden. Door de coronacrisis kon de kroeg een lange tijd niet open, maar daar komt aankomende zaterdag dus verandering in. Verdere aankondigingen plaatst de Philip op de Instagram-pagina.

Pieter Soethout