Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang
Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Herstel na een crisis: Steeds minder Tilburgers in de WW

Na een heftige tijd op de arbeidsmarkt, begint deze zich in 2021 langzaam weer op te trekken. Uit een rapport van het UWV blijkt dat er steeds minder mensen gebruikmaken van de WW (Werkeloosheidsuitkering) de afgelopen maand. Tilburg staat er ook goed voor in de cijfers.

In mei 2021 is het aantal mensen in Tilburg met een WW-uitkering gezakt met wel 6,7% ten opzichte van vorige maand. Vooral bij de uitzendbedrijven, detailhandel en horeca gaat het voor de wind. Dit heeft grotendeels te maken met de versoepelingen van de corona-maatregelen in veel sectoren.

Ook de vergelijking met een jaar geleden vertelt een positief verhaal. Daar is namelijk een daling te constateren van wel 21,9% in WW-uitkeringen onder de Tilburgers.

Bron: UWV

Toch stelt het rapport ook dat niet iedereen profiteert van de versoepelingen. “Zo zijn discotheken sinds het begin van de coronacrisis nog niet open geweest. Ook
party- en eventcateraars hebben nog altijd veel last van de beperkende maatregelen.”

In Tilburg heeft 3% van de inwoners op het moment een WW-uitkering. Dat is een klein stukje hoger dan het landelijk gemiddelde, wat op 2,7% ligt.

LEES OOK: Enrico opent restaurant in coronatijd: ‘Groot succes door afhaal en winkel’

Julia Meijer