Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Carnaval 2022: Zo ziet het nieuwe stadsembleem eruit

Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

De Carnavalsstichting Tilburg kijkt uit naar het aankomende carnavalsjaar met het motto “Ik zie oe wir war?!”. Ook presenteren ze donderdagochtend het nieuwe stadsembleem en verwelkomen ze een nieuw bestuurslid.

Het was een moeilijk jaar voor de Carnavalsstichting. Maar er is gelukkig iets om naar uit te kijken. “We hopen dat we op Elf-Elf weer massaal naar de bekendmaking van de nieuwe prins kunnen kijken en carnaval 2022 één groot feest wordt”, vertelt Patrick Dewez, voorzitter van Carnavalsstichting Tilburg.

Stadsembleem
Er is ook een winnend ontwerp gekozen voor het stadsembleem van 2022. De vier vrienden van C.V. Raddraoiers zijn door het dolle heen: “Na een jaar zonder feesten en gezelligheid, zijn we helemaal opgeladen en klaar om weer connectie met elkaar te maken. Samen pluggen we carnaval 2022 opnieuw in! Ik zie oe wir war?!”

Bron: Carnavalsstichting Tilburg

Nieuw bestuurslid
Ook zal er dit jaar een nieuw bestuurslid bij komen. Toine Bastings is geen vreemde binnen de carnavalswereld. Hij is al geruime tijd collegelid namens de commissie Fondsenwerving en speelde jarenlang in carnavalsorkest Virus.

Julia Meijer