Herdenkingsdienst voor Brabantse slachtoffers van het coronavirus

TILBURG – Op 27 februari wordt in de Hasseltse Kapel een herdenkingsdienst gehouden voor de Brabantse slachtoffers van het coronavirus. Dit is precies een jaar nadat in Brabant de eerste coronapatiënt in het ziekenhuis werd opgenomen.

De herdenking is voor mensen die dierbaren verloren aan het coronavirus, maar ook staat men er stil bij de mensen die het moeilijk hebben in deze tijden. Tijdens de herdenkingsdienst zullen er ongeveer 2500 kaarsjes branden voor alle personen die overleden zijn aan het virus. Er zijn sprekers die een korte toespraak gaan houden en zangeres Farah zorgt intussen voor muziek. Vanwege corona kan er geen grote bijeenkomst zijn. Daarom is de herdenking live te volgen via een stream op Facebook.

Kaarszak voor een dierbare

Voor mensen die iemand willen herdenken is er de mogelijkheid om een kaarszak te laten voorzien van de naam van hun dierbare. De opbrengsten van dit initiatief gaan in het bijzonder naar een herinneringstegel voor de Brabantse slachtoffers. De tegel gaat aangebracht worden in de Hasseltse Kapel. Wie een kaarszak aan wil vragen kan dit per mail doen via hanssweep@raadtilburg.nl. Geïnteresseerden ontvangen na de herdenkingsdienst per mail een foto van de kaarszak met de naam van hun dierbare.

Malou den Ouden