Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Royal Beat brengt coronakraker ‘Da mag dus nie’ uit

TILBURG – Royal Beat is een coverband uit Tilburg die tijdens de coronacrisis het nummer ‘It wasn’t me’ van Shaggy wel op een heel bijzondere manier heeft gecoverd. De nieuwe coronakraker van de band heet ‘Da mag dus nie.’

Royal Beat is een groep van zes Tilburgse muzikanten die allen tijdens deze coronapandemie thuis zijn komen te zitten. De band maakt voornamelijk covers en treedt vaak live op. Door corona is het in de muziekwereld rustig en hebben de muzikanten als gevolg daarvan een originele cover bedacht. Zo heeft de Tilburgse band op het nummer van Shaggy It wasn’t me een eigen versie gemaakt met als titel Da mag dus nie.

Het nummer gaat over de typische taferelen tijdens de coronacrisis die we allemaal waarschijnlijk wel kennen. Zoals de naam van het nummer al vrijgeeft, gaat het lied over wat er allemaal niet meer kan en mag tijdens deze crisis. Gitarist Elmer Postma laat aan Omroep Brabant weten dat ze thuis zaten en een tekst hadden bedacht die precies past op het deuntje van It wasn’t me van Shaggy en dat ze er vervolgens iets van hadden gemaakt. Postma: “Op die manier hebben wij iets te doen. We hebben nu tijd over, dus ook voor dit soort flauwigheid.” Ondertussen is Da mag dus nie een echte coronakraker geworden.

Janneke Timmermans