Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Grote brand in hoofdgebouw vakantiepark Beekse Bergen na gaslek

Foto: Omroep Brabant

Na een gaslek is woensdagochtend een grote brand uitgebroken in het hoofdgebouw van vakantiepark Beekse Bergen. In het gebouw zitten ook een restaurant en een zwembad. Dat meldt de Veiligheidsregio. Niemand is gewond geraakt en niemand was in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. De rookwolken zijn ook vanuit Tilburg goed te zien en trekken richting de stad.

Het vakantiepark wordt vooralsnog niet ontruimd. De wind staat staat niet richting de huisjes, maar richting het buitengebied. Ook de dieren in het safaripark lopen geen gevaar volgens de Beekse Bergen en brandweer. Volgens een verslaggever van Omroep Brabant waren er ook explosies te horen bij de brand.

Het vuur brak rond negen uur uit in restaurant Kaapstad. De melder sprak van een steekvlam. Het dak en de gevel zijn ingestort en ook de supermarkt en het zwembad staan in brand. Volgens de Veiligheidsregio is het pand niet meer te redden. Daarom laat de brandweer het gecontroleerd uitbranden.

Gevaarlijke stoffen
“Een zwembad slaat chloor- en zwavelzuur op. Dat zijn zwaar giftige en bijtende stoffen. Daarom zijn speciale meetteams en een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse”, zegt een woordvoeder van de Veiligheidsregio. Uiteindelijk wist de brandweer te voorkomen

Zeker 40 tot 50 brandweerlieden zijn begonnen met blussen. De brandweer heeft drie gewone brandweervoertuigen, een extra watertransport en een hoogwerker gealarmeerd. Netbeheerder Enexis is op de hoogte gesteld van het gaslek.

De brandweer adviseert omstanders om uit de rook te blijven. Ook zijn er meldingen van stankoverlast uit Goirle en Moergestel. Vanuit Tilburg is de brand goed te zien, de rookwolken trekken richting de stad.

Op verschillende plekken in Goirle en Tilburg komen er zwarte vlokken uit de lucht. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat deze niet gevaarlijk zijn. “Het is bouwmateriaal dat verbrand is, stukjes koolstof. Het is geen asbest.”

Omroep Brabant