Grote brand in bosgebied tussen Moergestel en Tilburg

MOERGESTEL – Dinsdagmiddag is er een zeer grote brand uitgebroken in het bosgebied tussen Moergestel en Tilburg. Veel brandweereenheden zijn ter plaatse om het vuur te bestrijden.

In de middag kreeg de brandweer de eerste melding van een brand nabij de Eindhovenseweg. Behalve brandweerlieden uit de regio is er ook assistentie van de Belgische collega’s. Een politiehelikopter hangt boven het gebied om informatie over de brand door te geven.

Het bestrijden van de brand is lastig, omdat het midden in de natuur lastig is om aan bluswater te komen. Het water wordt in speciale waterwagens naar de brandhaard toe gebracht.

Aan het begin van de avond kregen inwoners uit de regio, waaronder in Tilburg-Zuid en Goirle, een NL-alert. Daarin werd opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen.

Fase 2

In de hele provincie geldt fase 2 als het gaat om natuurbranden. De brandweer liet eerder deze week al weten extra alert te zijn op natuurbranden. Vanwege het droge weer van de afgelopen tijd is de kans op brand in de natuur erg groot. Eerder woedde er al grote natuurbranden in Son en op de Peel bij Deurne. Daarbij werd ook Defensie ingeschakeld om de brand vanuit de lucht te bestrijden.

Tijmen Moelker