Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Goirle start nu al met aanpak eikenprocessierups

De jeuk lijkt misschien nog maar net achter de rug te zijn, maar in Goirle wordt er nu al gestart met maatregelen om overlast van de eikenprocessierups voor het komende jaar zoveel mogelijk te voorkomen. De gemeente voert proeven uit om te zien wat het beste werkt. Zo hangen er op verschillende plaatsen in de…

De jeuk lijkt misschien nog maar net achter de rug te zijn, maar in Goirle wordt er nu al gestart met maatregelen om overlast van de eikenprocessierups voor het komende jaar zoveel mogelijk te voorkomen. De gemeente voert proeven uit om te zien wat het beste werkt.

Zo hangen er op verschillende plaatsen in de gemeente feromoonvallen. Dat zijn vallen waarin een stofje zit waar de mannelijke eikenprocessievlinder op af komt. Die kunnen vervolgens niet meer ontsnappen en zich ook niet meer voortplanten, waardoor er dus ook geen eikenprocessierupsen worden geboren.

Maar, zegt de gemeente Goirle, ook inwoners kunnen iets tegen de rupsenoverlast doen. De juiste beplanting en het plaatsen van meeskasten, om de natuurlijke vijanden van rups zich zoveel mogelijk thuis te laten voelen, zijn opties die mensen zelf in hun eigen achtertuin kunnen realiseren.

Omroep Tilburg