Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gemeente en ETZ slaan handen ineen om Tilburg gezonder te maken

De gemeente Tilburg en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis gaan samenwerken om de zorgvraag in Tilburg te verminderen. Het plan is om in eerste instantie in een aantal geselecteerde wijken (Groenewoud, West en Noord) projecten op te starten die dat doel moeten realiseren. Zo is er een project wat ervoor moet zorgen dat kinderen een goede start…

De gemeente Tilburg en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis gaan samenwerken om de zorgvraag in Tilburg te verminderen. Het plan is om in eerste instantie in een aantal geselecteerde wijken (Groenewoud, West en Noord) projecten op te starten die dat doel moeten realiseren.

Zo is er een project wat ervoor moet zorgen dat kinderen een goede start in hun leven krijgen met gelijke kansen voor iedereen. Ook is er aandacht voor ouderenzorg en wordt de zogenaamde multiproblematiek aangepakt. Dat zijn verschillende soorten problemen die bewoners kunnen hebben en niet direct van medische aard zijn, maar toch van invloed kunnen zijn op de gezondheid. Zo kunnen financiële problemen voor behoorlijk wat stress zorgen, wat niet goed is voor het lichaam.

Omroep Tilburg