Gijzeling van een jong kind, Tilburger aangehouden

Foto: politie

TILBURG – Een man van 35 is maandag 8 februari in het begin van de avond door de politie in de Dominicusstraat aangehouden voor gijzeling en bedreiging. Hij gijzelde in de woning van zijn ex-vriendin hun eenjarige dochtertje en dreigde de gaskraan open te zetten. Zo zou er een explosie plaats kunnen vinden.

De politie kreeg om even voor half vijf een melding van de bewoonster van een pand aan de Dominicusstraat in de wijk Het Zand dat haar ex-vriend in haar woning was en niet weg wilde gaan. Op de achtergrond was zijn geschreeuw duidelijk te horen. Agenten gingen er toen direct heen. De bewoonster van 28 was intussen uit het huis gevlucht. Ze vertelde dat haar ex-vriend bij de gijzeling hun jonge dochtertje uit haar handen had getrokken en nog met haar binnen was.

Praten

De dienders zagen dat het raam op de eerste verdieping open ging. De man schreeuwde naar hen dat hij niets te verliezen had en dat hij de gaskraan open zou draaien. Hierop zijn de woningen ernaast uit voorzorg ontruimd. Ook riepen ze een onderhandelaar op. Hij maakte contact met de gijzelnemer die om half zes het kindje aan hem overdroeg maar zelf in de woning bleef. Inmiddels arriveerde ook een arrestatieteam. Een uur later kwam de verdachte naar buiten en is hij aangehouden.

Kees-Luc Simons