Giftige slang in Tilburg nog niet gevonden: ’99 procent kans dat hij nog binnen zit’

De groene mamba (foto: gemeente Tilburg)

De groene mamba die ontsnapte in een huis aan de Goudenregenstraat in Tilburg is nog niet gevonden. Dat laat de politie woensdagmiddag weten Toch worden buurtbewoners een beetje gerustgesteld. “De slang zit voor 99 procent zeker nog binnen in het huis.”

De politie staat in nauw contact met de eigenaar. “De verantwoordelijkheid voor het vinden van de slang ligt nu bij hem”, laat een woordvoerder van de politie weten. “Het is niet zinvol om er een team ME’ers op af te sturen en de wijk uit te kammen. We wachten daarom af.” Wel gaat er vanmiddag nog een eenheid naar de Goudenregenstraat om in gesprek te gaan met de eigenaar.

Extra opletten
De mensen in de buurt wordt gevraagd extra op te letten en meteen 112 te bellen als ze de giftige slang in Tilburg zien. “We kunnen meteen opschalen als iemand een melding maakt”, vertelt de woordvoerder. “Daarna is het de taak van experts om de slang vakkundig te vangen.” Eerdere pogingen om de slang te vinden liepen op niets uit. Er werd zelfs een speciale hond ingezet om het reptiel op te sporen.

Volgens de woordvoerder is de kans enorm dat de groene mamba nog ergens in huis verstopt zit. “Er is zo’n 99 procent kans dat hij nog binnen zit. Het kan daarom nog wel een paar dagen duren voordat we hem vinden.” Maar het kan ook langer duren. “We hopen niet dat hij ergens klem zit, want dan zullen we het nooit weten.”

Nog geen meldingen
De politie ontving tot dusver geen meldingen over de groene mamba. “Niemand heeft de slang nog gezien of daar melding van gemaakt. Wel zijn er mensen die willen helpen. Die zeggen bijvoorbeeld: ‘zou hij niet bij de verwarming of de boiler zitten? Daar is het toch zo lekker warm.’” De woordvoerder ziet ook dat de ontsnapping van de giftige slang in Tilburg de gemoederen bezig houdt.

LEES OOK:
Slang ontsnapt bij de Goudenregenstraat: ‘Extreem giftig’

Pieter Soethout