Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

#GewoonGaon moet Tilburgers weer in beweging krijgen

Bron: Gemeente Tilburg

De gemeente heeft een nieuwe campagne, #GewoonGaon, om Tilburgers weer in beweging te krijgen. Tijdens de coronacrisis is 50 procent van de Nederlanders minder gaan sporten of is zelfs helemaal gestopt. Dat is voor Tilburgers niet anders, aldus de gemeente.

Doordat veel mensen nu gestopt zijn met sporten, lopen ze van alles mis. De gezelligheid bij de sportvereniging, het gezonde effect van bewegen, de lol in het spelletje en het samenzijn met andere mensen. De gemeente hoopt iedereen weer aan het bewegen te krijgen met de campagne #GewoonGaon.

Verder uitbouwen
De campagne is nu begonnen en zal de komende weken verder worden uitgebouwd. Dit doet de gemeente in samenwerking met sport- en beweegaanbieders in Tilburg. “We willen mensen aan het sporten krijgen door een persoonlijke benadering, triggering en een hogere zichtbaarheid”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “We vragen de aanbieders om hun aanbod te verbreden, meer open te stellen en beter zichtbaar te maken. De campagne ondersteunt hen daarbij en zal alle beweegmogelijkheden zo zichtbaar mogelijk presenteren.”

Hiermee wil de gemeente de verschillende aanbieders beter op de kaart zetten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Tilburgers meer gaan sporten en bewegen. Daarnaast wil het de mogelijkheden om te sporten in Tilburg beter zichtbaar maken.

Kleine financiële bijdrage
De aanbieders kunnen een kleine bijdrage verwachten. “Er zal een subsidieregeling komen waar verenigingen zogenaamde vouchers kunnen aanvragen. Dit is een kleine financiële bijdrage om hun plannen, die bijdragen om mensen aan het sporten te krijgen, mogelijk te maken. Sportaanbieders (verenigingen en commerciële aanbieders) met een goed idee kunnen een plan maken en indienen voor subsidie.”

De campagne #GewoonGaon is te volgen via Facebook en Instagram.

Pieter Soethout