Gewonden bij botsingen op kruising in Tilburg, verkeerlichten werkten niet

Kruising Bredaseweg en Burgemeester Letschertweg (Bron: Google Maps)

Bij twee botsingen op de kruising van de Burgemeester Letschertweg met de Bredaseweg in Tilburg zijn zondagavond twee automobilisten gewond geraakt. Volgens een omstander werkten de verkeerslichten op de kruising zondagavond niet na een blikseminslag aan het eind van de middag. De politie bevestigt maandagochtend dat de verkeerslichten zondag toen de ongelukken gebeurden niet werkten en dat de oranje lichten knipperden.

Het tweede ongeluk waarbij twee auto’s betrokken waren, gebeurde iets voor middernacht. Op dat moment waren monteurs bezig met de verkeerslichten. Dit werd volgens een woordvoerder van de politie aangegeven met verkeersborden. Ook stonden er kegels op de weg om aan te geven waar gereden mocht worden.

Ondanks dat botsten er toch twee auto’s. Deze werden bestuurd door een 22-jarige man uit Oud-Turnhout en een 45-jarige vrouw uit Loon op Zand. Zij werd ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De andere automobilist raakte niet gewond.

Eerder zondagavond ging het op dezelfde plek ook al mis toen twee auto’s botsten. Dit ongeluk gebeurde rond halfnegen. Ook hierbij raakte een van de automobilisten, een man van 55 jaar uit Oosterhout, gewond. Hij moest voor controle naar het ziekenhuis. In de andere auto zat een vrouw van 38 jaar achter het stuur. Bij haar in de auto zaten ook nog een man en twee kinderen. Zij raakten niet gewond.

Wanneer de ongelukken zondag inderdaad gebeurden terwijl de verkeerslichten niet werkten als gevolg van een blikseminslag dan is dat niet voor het eerst. Ook in mei gebeurde een ongeluk toen om dezelfde reden de verkeerslichten niet werkten. Toen botsten een vrachtwagen en een auto. Er vielen twee gewonden.

‘Onacceptabel’
Op Twitter reageert hoofdbestuurder Koen Simmers van de Nederlandse Politiebond maandagochtend op de drie ongelukken in korte tijd op de kruising. “Maak me hier zorgen over”, schrijft hij. “Soms liggen de lichten er (lang) uit. Zorgt voor zeer gevaarlijke situaties zoals gisteren. Onacceptabel dat deze kruising er zo vaak uitligt en er bij uitval niet zo spoedig mogelijk verkeersregelaars in worden gezet.”

Simmers wijst vervolgens ook op de eigen verantwoordelijkheid van verkeersdeelnemers. “Te veel bestuurders nemen in dit soort situaties risico door zonder te remmen voorrang te nemen”, schrijft hij. Anderen kennen volgens hem de verkeersregels onvoldoende waardoor ze geen idee wat te doen bij uitval van verkeerslichten.

Omroep Brabant