Genomineerden Gouwe Peerke 2019 bekend

Tilburg – De drie organisaties die genomineerd zijn voor het Gouwe Peerke hebben hun pitch gehouden voor de jury. De drie organisaties presenteerden hun unieke verhaal dat aansluit bij het thema van de verkiezing van het Gouwe Peerke 2019: ‘de gevangene bezoeken’.

De genomineerden zijn: Humanitas Midden-Brabant, Kleurrijke Mama’s en Stichting Slachtofferhulp Tilburg. Iedere organisatie geeft op geheel eigen wijze hulp of ondersteuning aan mensen die op een vooral figuurlijke wijze gevangen zitten. Dan wel omdat ze eenzaam zijn, omdat ze vanwege een (taal)barrière in een isolement zitten of slachtoffer zijn geworden van een misdrijf.

Uitreiking op 14 januari
Het Gouwe Peerke wordt sinds 2010 jaarlijks verkozen en is een initiatief van de Stichting Peerke Donders. Traditiegetrouw worden de wisselbokaal met cheque uitgereikt op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari. De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio 013 met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop en Geen Honger in De Wijk met de titel beloond. De winnaar ontvangt 1.500 euro, twee andere genomineerden elk 500 euro.”

Omroep Tilburg